Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/cache/cache.php on line 420 Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/cache/cache.php on line 422 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/utilities/string.php on line 26 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/utilities/string.php on line 27 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/utilities/string.php on line 28 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/filter/filterinput.php on line 582 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/filter/filterinput.php on line 584 Deprecated: Non-static method JPlugin::loadLanguage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/templates/j51_morpheus/index.php on line 3 Exponera - Vanliga frågor (FAQ)
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/filter/filterinput.php on line 582 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/libraries/joomla/filter/filterinput.php on line 584 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/85/141185/exponera.se/public_html/plugins/content/enbed_pdf/enbed_pdf.php on line 54

Vanliga Frågor

För att dygnet runt kunna ge svar på de vanligaste frågorna så finner du svaren här.

Hittar du inte vad du söker så ring 08-716 96 00 eller kontakta oss här.


Vad är skillnad på en "Kampanjskärm" och en Roll-Up?

Visst kan man kalla Roll-Up för en kampanjskärm, men vi har valt att skilja på dessa på så sätt att  vi kallar  displayer som saknar kassett för "Kampanjskärmar". Dessa kallas även Bannersystem då de ofta bara består av en bild (ett budskap) som ofta produceras på s.k. Bannermaterial, för att sedan montera upp bilden ingår ofta en enkel lösning med en stödpinne. Däremot har de inte en kassett att rulla in bilden i, utan dessa system rullar ihop manuellt.


*  Varför skall jag välja en plastad Roll-Up  istället  för en "vanlig" utan laminat?

Vi arbetar ju med ett antal olika material att printa text och bild på, där de plastade bilderna ger en överlägsen livslängd. Dessutom är de att föredra om du skall använda någon av de magnetupphängda tillbehören som finns. Det handlar då i första hand om broschyrfack eller snäpplister med magnetfunktion. Det finns de som tycker att de plastade bilderna hänger mindre rakt, och det kan ju vara ett skäl till att välja ett standardmaterial som inte plastas.


*  Jag tycker att Bildväggar tar för mycket plats i vår relativt lilla monter, hur gör jag då?

Vanlig fråga då de flesta vill få upp ett eller flera tydliga budskap men har begränsat med golvyta. Ett bra sätt kan vara att printa budskapet på tyg och montera direkt på väggen. Det finns exempel på detta i vårt Idecenter  på hemsidan. Väggmontaget kan sedan lösas med antingen klämlist, rundstavar eller med kardborr och filtband direkt på väggarna!


*  Hur lång leveranstid har ni på t.ex. en Bildvägg?

Normal leveranstid på en vildvägg är "inom 5 arbetsdagar". Detta gäller de flesta standardlösningarna och räknas från det att vi fått ett färdigt och fungerande digitalt original. Ofta så kan vi leverera på några dagar, så om du har en pressat "deadline" med ett event som snart skall dra igång så kontrollera om vi hinner så blir svaret ofta positivt. Självklart är vi glada om våra kunder är ute i god tid så att de tidspressade jobben blir undantag och inte en vana.


*  Vad är skillnaden på alla dessa Roll-Ups?

Detta är en stor fråga som jag då försöka svara kort på.  Får nog börja med priset, där man ofta betalar lite mer för bättre kvalitet. Marknadens billigaste skärmar är ofta printade med s.k. Solventteknik vilket är en teknik som bygger på lösningsmedel och inte alls är bra för miljön. Vi har valt bort denna teknik i våra produktioner. Många Roll-Ups har idag teleskoppinne vilket gör att man kan välja olika höjd på sin exponering utan att vara låst vid en höjd. Detta är självklart en viktig och smart funktion. Behöver du en extremt hög skärm till ett scenframträdande eller annan plats där takhöjden tillåter det, så finns det XL-varianter att välja.  Skärmens bredd är självklart en annan viktig del i detta svar, behöver du större bredd så finns det ett begränsat antal skärmar som har en bredd över 1 meter. Sedan finns det funktioner som enklare bildbyte som man klarar av själv och självklart det rent estetiska intrycket som ju skiljer från person till person. Fråga oss gärna så hjälper vi till att lotsa dig till ett bra val!

 Tygflaggor, vilken skall jag välja?

Beachflag är en enkel och prisvärd lösning som ju finns i tre olika storlekar och har de tillbehör som de flesta olika exponeringsmiljöer och tillfällen kräver. Sedan kanske man önskar en mer rektangulär form på flaggan för att den blir lite större och ibland lättare att på upp ett budskap på. Dessutom finns ju FlagStand XL för den som behöver ett riktigt häftigt sätt att visa upp sin verksamhet med hjälp av en tygflagga!

Jordspjut använder man till att skruva ner i gräsmattan eller i snön. Olika produkter har lite olika tillbehör, så kontakta oss gärna för mer info.

*  Är detta miljövänliga produkter?

En mycket bra men dessvärre ganska ovanlig fråga. Idag använder många av dem som har valt att bara leverera så billigt som möjligt och helt eller delvis valt bort miljöfrågan. Man använder idag ett antal oilka tekniker för att printa bilder till utställningar, de vanligaste är antagligen bläckstråle (InkJet), Latex, Sublimering och Solvent. Den senare utan dessa Solventprinttekniken bygger på att man använder lösningsmedel. Detta är självklart inte hälsosamt för vare sig den lokala miljön, eller den globala miljön! Vi har tagit avstånd från denna teknik och använder bara de som påverkar miljön så lite som möjligt. Sedan kan man titta på vilka material man väljer att printa på, då det också är en faktor som spelar in. Så välj inte RollUp o.dyl bara på priset, fråga oss gärna om detta så hittar vi en lösning som är bra för er och  för miljön!


* Har Exponera någon Miljöpolicy?

För oss är miljöfrågan något som måste tas på största allvar! Vi har därför självklart en miljöpolicy som även ligger på hemsidan under rubriken "Om oss". Gå direkt till Miljöpolicy

 

*Har ni några prislistor på hemsidan?

Nej, det var vi inte, men det går utmärkt att ringa 08-716 96 00 eller att maila på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så skickar vi det. Glöm inte att meddela vad du är intresserad av om du mailar !

Sedan kan du ju självklart använda "kontakta oss" här på hemsidan och skriva vad du vill ha pris på och dina kontaktuppgifter, så skickar vi dem. Välkommen!